top of page
IMG_0191.jpeg

Checklist “Tips voor het huren van een afvalcontainer”

Misschien is het voor u de eerste keer dat u overweegt om een afvalcontainer te huren. Dan is het goed dat u toch even stilstaat bij een aantal praktische zaken. Zo vermijdt u misverstanden en onnodige kosten. Hieronder tien tips die we u graag meegeven:   

 1. Zoek een PROFESSIONELE VERHUURDER van afvalcontainers. De jaren ervaring van een bedrijf zijn meestal een goede indicatie. 
   

 2. Kies een LOKALE VERHUURDER om onnodige verplaatsingskosten te vermijden. 
   

 3. Informeer u over de PERSOONLIJKE SERVICE EN DE FLEXIBILITEIT die wordt aangeboden. 
   

 4. Geef bij de reservatie van uw afvalcontainer aan WELK TYPE AFVAL u wilt afvoeren: afhankelijk van het type afval, heeft u mogelijk een specifieke container nodig. Dit maakt nadien een duurzame verwerking van het afval mogelijk.  Meer info over het belang van sorteren en recyclage op de website van OVAM.  
   

 5. Bepaal de GROOTTE VAN DE CONTAINER: probeer een inschatting te maken van de hoeveelheid afval die u wilt afvoeren. Het is beter om een iets grotere container te huren dan een te kleine. Zo vermijdt u de kosten voor het ophalen van extra afval.
   

 6. Controleer of u TOESTEMMING VAN UW GEMEENTE nodig heeft: in sommige gemeenten is een vergunning nodig om een container op openbaar terrein te plaatsen. Neem contact op met uw gemeente om te controleren of u een vergunning nodig heeft en zo ja, hoe u deze kunt aanvragen.
   

 7. Maak duidelijke afspraken met het verhuurbedrijf over de LEVERING EN OPHALING van de container. Zorg ervoor dat u weet wanneer de container wordt geleverd en opgehaald en wat u moet doen als u de container langer nodig heeft dan gepland.
   

 8. Voorzie een GESCHIKTE LOCATIE: Zorg ervoor dat de container op een vlakke, stevige ondergrond kan geplaatst worden en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de container te plaatsen en op te halen.
   

 9. VUL DE CONTAINER OP DE JUISTE MANIER om te voorkomen dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Plaats het afval gelijkmatig in de container en zorg ervoor dat er geen afval boven de rand uitsteekt.
   

 10. Houd rekening met de HUURPERIODE: houd rekening met de huurperiode van de container en zorg ervoor dat u de container op tijd vult om extra kosten te voorkomen.

 

 

Wanneer u deze tips respecteert, verzekert u zich van een zorgeloze en budgetvriendelijke afvoer van uw afval. Veel succes!
 

123456789.png

Snel en voordelig een container nodig?

Stipte service op maat is de kracht van onze onderneming.

Bij A. Van Looveren containerdienst kan u ook terecht voor o.a. leegruimingen en afbraakwerken. Neem gerust contact op met ons om hierover meer te weten te komen! 

Gele kraan.jpeg

Deurne

Olen

Contacteer ons

bottom of page